Woordje van

Woordje van Ans.

We leven in een bijzondere tijd. Een tijd die we later aan onze kinderen en kleinkinderen zullen gaan uitleggen.
Weet je nog 2020? Het Corona jaar? En dan komen de verhalen.
Deze tijd is een tijd waarin we worden omgeven door onzekerheid en angst voor het onbekende, maar die aan de andere kant ook verbroederd. Mensen keken om naar hun naaste en de initiatieven daarvoor zijn de afgelopen maanden als paddenstoelen uit de grond geschoten.

De tijd waarin we leven doet me denken aan hoe onze ouders en grootouders het vroeger gehad hebben.
Bijvoorbeeld de bevrijding van ons land na 5 lange oorlogsjaren. Dit doet me denken aan mijn schoonvader. Hij was 18 toen de oorlog uitbrak en woonde op de Veluwe bij Hoenderloo. Zijn vader was boswachter en zodoende bouwde hij samen met z’n broers ergens in het bos een hol waarin onderduikers en piloten waarvan hun vliegtuig was neergestort werden ondergebracht.
Hij ging in het verzet en was lid van de Binnenlandse Strijdkrachten. Bij de bevrijding van de Veluwe heeft hij een belangrijke rol gespeeld door tussen de linies door naar de Geallieerde troepen over te steken om de positie van de Duitsers door te geven.
Later is hij hier voor onderscheiden en kon er prachtige en spannende verhalen over vertellen.

En nu.

Coronatijd.

Hoe zou mijn schoonvader reageren op de tijd van nu? Hij zou er het beste van maken.
Hij had namelijk een rotsvast vertrouwen in God. Hij zou zeggen: Er is één ding dat altijd blijft en dat is het geloof in God de Vader.
Elke dag mogen we vertrouwen dat Hij onze toevlucht is, de basis van ons leven, welke richting we ook gaan.

Dit zien we ook terug in Hebreeën 11 vers 8, waarin wordt geschreven dat Abraham door zijn geloof, toen hij geroepen werd, gehoorzaam op weg ging naar een plaats die hij in bezit zou krijgen, en hij ging op weg zonder te weten waarheen.

Dit is ook iets waar wij ons aan kunnen vasthouden. We weten niet waarheen we gaan, wat er op ons pad komt en of er een tweede golf van corona komt of dat het virus de komende maanden helemaal verdwijnt.
Laten we samen op pad gaan. In gehoorzaamheid en afhankelijkheid van God, onze Vader.

Hij zal ons de weg wijzen.