Woordje van

Woordje van Ans

Wandelen met God

Nu we in Corona tijd niet naar de sportschool kunnen, niet op visite kunnen, niet naar school kunnen, niet naar het werk kunnen is wandelen van veel mensen een favoriete bezigheid.
Als ik op m’n werk aan m’n buro zit zie ik de hele dag mensen langs wandelen. Zelf mag ik ook graag door de polder of langs het strand wandelen.
Ik geniet dan van de ruimte en van de natuur, het wordt dan rustig in je hoofd.

Henoch wandelde ook.
Hij wandelde met God!
Hij was een vroom man en leefde elke dag met God. God was als een vriend voor hem. Henoch deed niets zonder God. Alle dingen werden met God overlegd. Zo was de levenswandel van Henoch. Hij wandelde met God.

Met God wandelen lijkt me moeilijker dan God volgen.
De weg die God met ons gaat, kan verschillend zijn. Het leven gaat over vlakke maar ook over moeilijke wegen. Ieder van ons herkent dat wel.
Maar als Jezus dan zegt: “Volg mij”, heeft dat als voordeel dat hij vooropgaat. Volgen heeft toch als voordeel dat een ander voorgaat.
Je kunt nooit ergens komen waar degene die je volgt niet is geweest.
De ander verkent de weg.
Hij maakt de weg vrij.
Als je wandelt, loop je niet achter elkaar, maar naast elkaar. Je praat samen, je overlegt samen. De een zegt tegen de ander op een kruispunt: “Zullen we die kant opgaan?”
Daarom lijkt mij wandelen met God moeilijker.
Kan een mens eigenlijk wel wandelen met God?
Wie kan met God gelijke tred houden? Als wij met Hem gaan wandelen, hebben we al snel het gevoel dat Hij ons vooruitloopt, voordat wij ook maar een enkele stap hebben gedaan. Zijn wijze van doen is zo anders. De weg die hij voorstelt, is niet altijd voor mensen te begrijpen.

Wandelen met God. Niet achter elkaar, maar naast elkaar. Met even grote stappen. Hoe heeft Henoch dat gedaan?
Je leven lang met God wandelen, net als Henoch, kan alleen in het vertrouwen dat Hij voor mij kleine stappen maakt. Hij past Zich voortdurend aan.
Hoe ik dat weet?
Doordat God zijn Zoon Jezus naar deze aarde stuurde. Dat is het bewijs dat God met ons wil wandelen!

Ik wens jullie veel wandelplezier toe!