Woordje van

RENATA

Bidden

Filippenzen 4: 1 tm 7 en 10 tm 14 uit de bijbel in gewone taal

Bidden, daar heb ik de laatste tijd best wel over nagedacht. En dan vooral wat betekent bidden en hoe doe ik dat dan, in mijzelf, hardop, zingend, tijdens een bidstond, in mijn stille tijd…. Ik vind het soms erg moeilijk, en dat ben ik denk ik niet alleen. Is mijn gebed wel goed genoeg ?

De definitie van bidden:

Bidden is persoonlijk of in groepsverband eerbiedig spreken met God om iets te vragen, om te danken en om te loven. In het gewone spraakgebruik wordt bidden het meest vereenzelvigd met ‘vragen’ en niet met ‘danken’ of ‘loven’.

Het lijkt soms alsof God mij niet hoort wanneer ik bid, alsof mijn gebed niet verder komt dan het plafond. Niet al onze gebeden worden verhoord en dat voelt soms erg oneerlijk. Maar God zegt dat als we hem aanroepen hij nabij is. In Psalm 145 staat: Een steun is de Heer voor wie gevallen is, wie gebukt gaat richt hij op.

Zoals de definitie zegt is bidden eerbiedig spreken met God om te vragen, te danken en te loven en dat is onze opdracht en wat is het dan mooi om te weten dat we er nooit alleen voorstaan, als we bidden dan luistert God altijd mee. Wat is het fijn om te weten dat er altijd iemand is die een luisterend oor heeft, ook als we het gevoel hebben dat er niemand anders naar ons luistert. Daarom alleen al is het prachtig om te bidden, want dan zijn we nooit alleen!

Paulus zegt het zo mooi in de brief aan de Fillipiërs . De Heer is ons dicht nabij. We staan niet alleen maar zijn Heilige Geest is in ons. Ik las een quote van Henri Nouwen waarin staat: ”Gebed is niet wat door ons gedaan wordt, maar wat door de Heilige Geest in ons gedaan wordt.”

Als we bidden dan mogen we dat samen doen met de Heilige geest, zodat we niet alleen kunnen vragen maar ook mogen danken en loven!

Laten we bidden,

Heer ik wil u een zegen vragen over deze avond, geef ons een open oor, zodat we naar elkaar kunnen luisteren, geef ons een liefdevol hart zodat we goed aanvoelen wat de ander nodig heeft. Heer we willen graag het goede doen voor onze gemeente, laat ons stralen zodat anderen zien wie U bent.


WOORDJE VAN CONNY

Welkom Thuis

Het leukste van op vakantie gaan…. Is thuiskomen! Kunnen dit jouw woorden zijn?

Je draait de voordeursleutel om. Zucht eens diep, zet je tassen, koffers in de gang, vol met herinneringen en vuile was. Joehoe, ik ben thuissss! Hoort iemand mij?

Thuiskomen is je omgeven met een vertrouwde omgeving. Een warme liefdevolle deken die je stevig om je heen mag slaan… thuiskomen, daar waar je welkom bent, je jezelf mag en durft te zijn.

Ik wens en bid ons, met heel mijn hart toe, dat bij God komen als thuiskomen voelt.

Zo van: Nou, hè hè, ik ben er! Pfff nu mag ik heerlijk bij U zitten en ik heb zoveel te vertellen.

Er is zoveel gebeurt en ik heb zoveel mooie dingen beleefd maar ik maak me ook een beetje zorgen ….. zoiets dus!

Weet dat je meer dan welkom bent. En dat Hij niets liever wil dan horen hoe het met ons gaat. Hij weet het allemaal wel maar wil het graag van je horen. Zo kunnen we iets moois opbouwen samen.

Misschien ken je de tekst uit opwekking 625? Spreek het eens hardop uit of fluister het stil.

Bij U ben ik thuis, bij U ben ik veilig.

In U is mijn huis, in U ben ik heilig, in U.

Wat een liefde.

Bij U is het goed, U geeft mij Uw zegen.

In U is mijn hoop, in U zijn mijn wegen, in U

U hebt Uzelf voor mij gegeven.

In U kan ik zijn, in U kan ik leven, in U

Ik hoef niets te verbergen, want u wijst mij niet af.

Dat is liefde, U bent liefde.

Lieve mensen, is het mooiste moment van je dag, van je leven, voor jou; thuiskomen bij God?

Hij wil je helpen om je thuis te voelen bij Hem. Alles heeft Hij ervoor over gehad, Zijn leven heeft Hij ervoor over gehad, dat je de sleutel om kan draaien en je hele hebben en houden, in de gang kan neerzetten, zodat je rust zult vinden bij Hem. Thuis!

Er staat in Johannes 10:9 geschreven: IK BEN de deur. Als iemand door Mij binnengaat, zal hij worden gered. Hij zal naar binnen gaan en naar buiten gaan en hij zal het goed hebben.

Tot slot nog een nadenkertje:

Wat zou je kunnen doen om je meer thuis te voelen bij God?